Єрмак оцінив ймовірність масштабної участі Білорусі у війні

Читать на русском
Андрій Єрмак вважає, що ймовірність повномасштабної участі Білорусі у війні невисока через те, що це не підтримає білоруський народ.

Імовірність масштабної участі у війні армії Білорусі не дуже висока. Насамперед, тому що білоруський народ не підтримує цієї ідеї.

Про це керівник офісу президента України Андрій Єрмак сказав в інтерв'ю LB.

Лукашенко назвав умову для вступу Білорусі у війну проти УкраїниЛукашенко заявив, що Білорусь вступить у війну лише якщо проти неї розпочнеться агресія. Зазначимо, що негласно Білорусь допомагає росії у її агресії проти України.

«Безумовно, Білорусь взяла участь в агресії – саме з її території стартували перші ракети, звідти напали російські війська. Проте ми вважаємо, що білоруський народ не підтримує цю ідею (участі у війні проти України, – ред.). Безумовно, вони надали свою територію для російських військ. Але імовірність масштабної участі у війні білоруської армії не є дуже високою саме через настрої народу Білорусі», – вважає Єрмак.

Україна, розповів він, при визначенні втрат та компенсації за війну враховуватиме те, що проти Білорусі запроваджено санкції за співучасть росії.

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО, станом на 17 червня Україна не бачила загрози нападу з території Білорусі. Поки що у них немає достатньої кількості сил та засобів для такого наступу.

Проте раніше президент Володимир Зеленський провів засідання щодо можливої загрози нового вторгнення з боку Білорусі, на якому доручив перевірити готовність у чотирьох областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: