Санкції проти рф: Норвегія вводить ембарго на російську нафту

Читать на русском
Вже з грудня поточного року у країні почне діяти повна заборона для сирої нафти, а з 5 лютого 2023 року – для нафтопродуктів.
cyprus-daily.news

Норвегія в рамках шостого пакету санкцій Євросоюзу ввела ембарго, заборонивши імпорт нафти і нафтопродуктів з країни-агресора росії.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Норвегії.

«Ми підтримуємо ЄС щодо санкцій проти росії, щоб зберегти тиск на уряд країни і еліту. Тепер ми забороняємо імпорт нафти, яка транспортується морем з росії до Норвегії», – заявила глава МЗС Аннікен Хюітфельдт.

Макрон запевнив, що ЄС до кінця року скоротить імпорт російської нафтиДо кінця 2022 року Євросоюз скоротить імпорт російської нафти на 92%, чому сприятиме запровадження ембарго.

При цьому, Норвегія визначила перехідні періоди. Як зазначається, з 5 грудня 2022 року почне діяти повна заборона для сирої нафти, а з 5 лютого 2023 року – для нафтопродуктів.

У МЗС Норвегії підкреслили, що введені санкції націлені обмежити здатність країни-агресора фінансувати війну в Україні і спрямовані проти основних прихильників кремлівського режиму.

Нагадаємо, що Євросоюз заборонить страхувати танкери з російською нафтою. Вважається, що цей крок може підірвати економічні позиції росії сильніше, ніж європейське ембарго на нафту.

Раніше у МЗС Польщі повідомили, що ЄС розпочав роботу над сьомим пакетом санкцій.

Також нагадаємо, що Угорщина вступилася за патріарха Кирила та продовжує блокувати нові санкції ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: