Штати запропонують G7 альтернативу нафтовому ембарго – Reuters

Читать на русском
США запропонують Великій сімці ввести мита на імпорт російської нафти замість ембарго. Це збереже російську нафту на ринку, але обмежить доходи москви.

США на зустрічі «Великої сімки» цього тижня запропонують запровадити швидку альтернативу ембарго на російську нафту – мито.

Про це із посиланням на представників Міністерства фінансів США повідомляє агентство Reuters.

Тарифний механізм, який мають намір запропонувати США, буде розроблений для того, щоб зберегти російську нафту на ринку, але обмежити доходи, які москва зможе отримати від експорту.

Зеркаль пояснила, чому Угорщина виступає проти ембарго на російську нафтуРадниця голови Міненерго Зеркаль пояснила, чому Угорщина проти запровадження ембарго на російську нафту. Угорщина хоче компенсації та побоюється підвищення цін на пальне, оскільки зараз у країні ціни нижчі, ніж у середньому по Європі.

За словами чиновників, оскільки російська нафта коштує дешевше порівняно з іншими, мито може бути встановлене на рівні, який одночасно компенсує частину цього розриву та знизить прибуток росії. Але при цьому мита мають бути досить низькими, щоб росія мала стимул продовжувати експорт.

Чиновники зазначають, що залишивши російську нафту на ринку, можна буде уникнути можливих подальших стрибків цін через європейське ембарго.

При цьому отримані від мита кошти можна було б спрямувати до фонду відновлення та реконструкції України.

Нагадаємо, у Європейському союзі вже кілька тижнів не можуть узгодити шостий пакет санкцій проти росії через розбіжності щодо ембарго на нафту. Головним противником заборони залишається Угорщина.

Будапешт оцінив відмову від блокування ембарго на російську нафту у мінімум 700-750 мільйонів євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: