Орбан відмовився обговорювати ембарго на російську нафту на саміті Євросоюзу – FT

Читать на русском
Прем'єр Угорщини Орбан заявив, що не слід обговорювати ембарго на російську нафту, якщо немає консенсусу. Угорщина, за його словами, не може погодитись на ці санкції.
Financial Times

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відмовився обговорювати запровадження нафтового ембарго щодо росії на саміті лідерів Євросоюзу наступного тижня.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на лист Орбана до президента Європейської ради Шарля Мішеля.

Орбан написав Мішелю, що Угорщина не може підтримати санкції без більш детальної інформації про фінансування ЄС, надане, щоб допомогти Будапешту відмовитися від російської нафти.

Зеркаль пояснила, чому Угорщина виступає проти ембарго на російську нафтуРадниця голови Міненерго Зеркаль пояснила, чому Угорщина проти запровадження ембарго на російську нафту. Угорщина хоче компенсації та побоюється підвищення цін на пальне, оскільки зараз у країні ціни нижчі, ніж у середньому по Європі.

«Обговорення пакету санкцій на рівні лідерів за відсутності консенсусу було б контрпродуктивним. Це лише висвітить наші внутрішні суперечності, але не дасть реального шансу їх вирішити. Тому я пропоную не порушувати це питання на наступному саміті», – йдеться у листі Орбана.

Прем'єр зазначив, що санкції викличуть серйозні проблеми з поставками в Угорщині, підірвуть інтереси її енергетичної безпеки та створять «ціновий шок» для домогосподарств.

Угорщині, написав Орбан, потрібні гроші, щоб адаптувати свої нафтопереробні заводи та побудувати нові трубопроводи, щоб забезпечити альтернативні постачання до країни.

Нагадаємо, в уряді Угорщини виступають проти ембарго на російську нафту, незважаючи на готовність ЄС дати країні триваліший перехідний період.

Відмову від блокування нафтового ембарго в Будапешті оцінюють у щонайменше 700-750 мільйонів євро.

Тим часом у Європарламенті вже пропонують ігнорувати позицію Угорщини, називаючи її вимоги «нахабними та корупційними».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: