Ідея відтермінування нафтового ембарго є помилкою – Кулеба

Читать на русском
Ідея про відтермінування нафтового ембарго на російську нафту є поганою. Через це Україні доведеться заплатити ще більшу ціну заради перемоги над країною-окупантом.

Ідея про відтермінування нафтового ембарго на російську нафту є поганою. Через це Україні доведеться заплатити ще більшу ціну заради перемоги над країною-окупантом.

На цьому наголосив під час сьогоднішньої пресконференції очільник МЗС України Дмитро Кулеба.

«Нам добре відомо, що ключовим проблемним питанням є запровадження нафтового ембарго. Деякі країни виступають або проти запровадження як, або щоб їх звільнили від запровадження певний час. Серед цих країн є й ті, які багато зробили для України, і ми розуміємо їхню ситуацію. Але є там країна, яка торпедує весь пакет санкцій через тему нафтового ембарго, щоб зберегти відносини з росією», - заявив міністр закордонних справ.

Завітайте до містечок під Києвом: Литва звернулася до країн, які проти нафтового ембаргоВлада Литви закликала країни-противники ембарго на нафту з росії відвідати містечка під Києвом, де окупанти вчиняли звірства й після цього візиту переглянути свою позицію.

За словами Кулеби, сама ідея відтермінування нафтового ембарго є помилкою, оскільки сьогодні важливо якнайшвидше допомогти Україні, щоб бути впевненим у своєму майбутньому.

«Не залежно від того, про яку країну йдеться, сама ідея про те, щоб відкласти нафтове ембарго – вона помилкова. По-перше, колеги, ви не знаєте, де буде Європа наприкінці 2023 року. Потрібно думати про те, як допомогти Україні та зупинити війну. А для цього треба ввести ембарго зараз», - зазначив Кулеба.

Міністр вкотре зауважив, що сплата за російську нафту стабілізує економіку росії та фінансує військову машину країни-окупанта. Україна, зі свого боку, переможе у війні, проте через невпевненість деяких країн - їй доведеться заплатити ще більшу ціну за свою свободу.

«І потім ви фінансуватимете в ще більших обсягах відновлення України. Тому треба думати про те, що допоможе зупинити війну якнайшвидше, а це - якнайшвидше нафтове ембарго», - зазначив міністр.

Раніше влада Угорщини заявила про те, що план Європейського союзу щодо повної заборони на російську нафту не виправдовує очікувань, оскільки він загрожує енергетичній безпеці країни.

4 травня стало відомо, що ЄС може відмовитись від російської нафти протягом півроку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: