Роспропаганда поширює фейки про намір Польщі захопити захід України

Читать на русском
Російська пропаганда поширює фейки, що Польща нібито має підступний намір перейти на бік росії та захопити західну частину України.
Укрінформ

Російська пропаганда поширює фейки, що Польща нібито має підступний намір перейти на бік росії та захопити західну частину України.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Розповідають, що відео з таким меседжем поширює прокремлівський блогер Юрій Подоляка. Він стверджує, що після «окупації частини заходу України» Польща розпочне «денацифікацію» українського населення.

Таким чином, країна-агресор має на меті розколоти добросусідські відносини між Києвом та Варшавою.

І посипати вапном. Колонка Леоніда ШвецяВирішальну роль у поширенні «російської інфекції» відіграли два фактори – телебачення та система освіти.

«Меседж про те, що Польща готується анексувати західну частину України, залишається одним з головних наративів гібридної війни рф проти України, яка має на меті розколоти відносини між Польщею та Україною», – наголошують в РНБО.

Варто зауважити, що вчора президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вважав би найкращим завершенням війни рф проти України перемогу України з повним відновленням територіальної цілісності.

«Це вкотре підтверджує добросусідські відносини між Польщею та Україною», – підсумовують у дописі.

Нагадаємо, Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну 13 іноземним журналістам, які працювали на замовлення країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: