Шольц знову пообіцяв передати Україні системи ППО

Читать на русском
Шольц в черговий раз пообіцяв Україні системи ППО та протиартилерійські контрбатарейні радари. При цьому термінів постачання канцлер не озвучив
Ілюстративне фотоDiehl Defence

Німеччина планує значно розширити обсяги військової допомоги Україні та надати в розпорядження Збройних сил України додаткову зброю, серед якої будуть і сучасні системи протиповітряної оборони.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляє німецьке видання Spiegel.

Шольц буде максимально тягнути зі зброєю для України, як вірний послідовник Меркель – експертШольц буде і далі обіцяти Україні золоті гори в плані постачань озброєння, проте навряд чи можна буде дочекатися від нього якихось реальних справ

«Ми суттєво розширимо нашу підтримку української армії. Ми поставимо Україні зокрема сучасний комплекс протиракетної оборони та радар для виявлення артилерії» - додав він, розповідаючи про військову допомогу для України.

Нагадаємо, 1 червня уряд Німеччини вирішив надати Україні зенітні ракети IRIS-T для оборони повітряного простору, а також радіолокаційні системи для виявлення артилерії противника і реактивні системи залпового вогню.

Однак сталася заковика. Як виявилося, РСЗВ і системи протиповітряної оборони IRIS-T, які канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні, можуть бути передані не раніше листопада-грудня 2022 року.

При цьому 12 червня Німеччина в черговий раз зірвала плани поставки Україні озброєння, необхідного для оборони від російського вторгнення. Цього разу Берлін ультимативно зажадав від Іспанії відмовитися від передачі Україні танків Leopard 2A4 німецького виробництва - і Мадрид був змушений йти на поступки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: