Пентагон спростував російську брехню, що зброя Заходу з України потрапить на чорні ринки

Читать на русском
Пентагон не виявив абсолютно ніяких доказів потрапляння західної зброї з України на чорний ринок
ПентагонiStock

У Пентагоні прокоментували стурбованість деяких політиків і чиновників щодо того, що передана до України західна зброя нібито може згодом опинитися на чорних ринках озброєння. Пентагон вважає, що немає ніяких підстав робити подібні заяви.

Про це написав кореспондент видання Голос Америки Джефф Селдін з посиланням на представника Пентагону Антона Семельрота.

У Зеленського розповіли, скільки зброї зараз потрібно Україні для перемогиТисячі гаубиць, двох з половиною тисяч одиниць бронетехніки, сотень РСЗВ та тисячі БПЛА буде достатньо ЗСУ, щоб викинути окупантів геть з української землі

Семельрот зазначив, що Пентагон не виявив абсолютно ніяких доказів потрапляння західної зброї з України на чорний ринок. Навпаки, зброя, надана українцям, використовується повною мірою і демонструє високу ефективність в руках українських військових.

Семельрот додав, що Пентагон вивчав ризики можливого перепродажу зброї в треті руки перед тим, як відправити військову допомогу Києву. Однак ризики були визнані несуттєвими, тим більше, що український уряд запевнив Пентагон, що розуміє всю відповідальність і не допустить такого варіанту розвитку подій.

Нагадаємо, за даними Міністерства оборони України, спецслужби рф працюють над тим, щоб зірвати постачання озброєння в Україну - для цього була посилена підривна діяльність в різних країнах.

У зв'язку зі спробами зриву постачання зброї в Україну завдаються удари по її території; паралельно на заході активізувалися підгодовані Москвою маргінальні політики та сумнівні «експерти», які намагаються нагнітати ситуацію, просуваючи російські наративи.

Одним з таких наративів є заява про те, що передане ЗСУ озброєння нібито може опинитися на чорному ринку. До просування на Заході проросійських наративів росіяни змогли підключити навіть Європол, що розповсюджує російську дезінформацію щодо зброї та чорного ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: