Обіцяна Шольцем зброя може прийти до України не раніше зими – ЗМІ

Читать на русском
РСЗВ та ППО, які Олаф Шольц обіцяв Україні, можуть бути готовими до передачі не раніше листопада чи грудня.
Getty Images

Реактивні системи залпового вогню та системи протиповітряної оборони Iris-T, які канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні, можуть бути передані не раніше листопада-грудня.

Про це пише видання Business Insider.

Німеччина робить для підтримки України більше, ніж «майже будь-хто інший» – ШольцКанцлер Олаф Шольц заявив, що лише США надають Україні більше військової допомоги, ніж Німеччина.

Систему ППО раніше замовляв Єгипет, який відмовиться від неї на користь України. Проте Iris-T не буде готовою до експлуатації раніше листопада-грудня.

Аналогічна ситуація і з кільцевим обміном із Грецією, у рамках якого країна має отримати від Німеччини 50 бронетранспортерів Marder. А Греція своєю чергою має віддати Україні радянські моделі. Але вони не будуть виведені, доки всі Marder не будуть доставлені готовими до розгортання. Як пише видання, це теж не очікується раніше осені чи зими.

Видання зазначає, що зараз не передбачається, що важке озброєння буде доставлене з Німеччини до України у найближчій перспективі. Тому що за останні два тижні федеральний уряд не постачав до України жодних військових матеріалів.

Нагадаємо, раніше німецькі ЗМІ писали, що Німеччина в останні дев'ять тижнів до мінімуму зменшила постачання військового спорядження Україні, а також уникає постачання важкого озброєння.

Посол Андрій Мельник говорив, що Україна може отримати перше важке озброєння від Німеччини вже наприкінці червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: