США готові роками озброювати Україну та зміцнювати її оборону – Пентагон

Читать на русском
США та партнери по НАТО будуть розвивати оборонний потенціал України стільки років, скільки це буде необхідно - неважливо, п'ять, десять, двадцять років
Ілюстративне фотоtwitter.com

Україна після війни з росією обов'язково збережеться, як суверенна держава. У неї буде своя, потужна армія, яку буде необхідно озброювати - і США вирішують це питання.

Про це заявила перший заступник глави Пентагону Кетлін Хікс на саміті Defense One Tech 13 червня.

«Розглядаючи більш довгострокову перспективу, ми, думаю, можемо сьогодні запевнити себе в тому, що країна під назвою Україна збережеться, що це буде суверенна країна і що у цієї країни будуть збройні сили, які повинні будуть її захищати. Тому, дивлячись вперед, ми вирішуємо, якого роду кошти знадобляться українцям для самооборони в довгостроковій перспективі» - заявила вона.

У Зеленського розповіли, скільки зброї зараз потрібно Україні для перемогиТисячі гаубиць, двох з половиною тисяч одиниць бронетехніки, сотень РСЗВ та тисячі БПЛА буде достатньо ЗСУ, щоб викинути окупантів геть з української землі

США та партнери по НАТО будуть розвивати оборонний потенціал України стільки років, скільки це буде необхідно - неважливо, п'ять, десять, двадцять років. США готові роками озброювати та підтримувати боєздатність України. Єдині питання - яке озброєння передати Збройним силам України і яка підготовка їм знадобиться для його застосування.

«Хороша новина полягає в тому, що США активно взаємодіяли зі Збройними силами України протягом довгого часу» - додала вона.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України також сподіваються, що нова зустріч контактної групи сприяння обороні України («Рамштайн-3») допоможе вирішити проблему з постачанням України потрібною зброєю.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що починаючи з 24 лютого, Україна вже отримала від Заходу масу військової допомоги. Незважаючи ні на що, Збройні Сили України переозброюються, і на росію чекає дуже багато втрат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: