У Зеленського розповіли, скільки зброї зараз потрібно Україні для перемоги

Читать на русском
Тисячі гаубиць, двох з половиною тисяч одиниць бронетехніки, сотень РСЗВ та тисячі БПЛА буде достатньо ЗСУ, щоб викинути окупантів геть з української землі
Ілюстративне фотоDefense Express

Для гарантованої перемоги у війні з росією на поточний момент Збройним силам України потрібно багато зброї. Серед іншого, це мінімум тисяча гаубиць натовського зразка, не менше трьох сотень реактивних систем залпового вогню, дві з половиною тисячі одиниць різної бронетехніки (включаючи танки) і не менше тисячі БПЛА.

Про це написав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в Twitter.

«Буду прямолінійним. Щоб закінчити війну і викинути росію з України, Нам потрібен паритет важкої зброї: 1000 гаубиць калібру 155 мм; 300 РСЗВ; 500 танків; 2000 одиниць бронетехніки; 1000 дронів. 15.06 у Брюсселі буде зустріч Контактної групи міністрів оборони. Очікуємо на рішення» - написав він.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України також сподіваються, що нова зустріч контактної групи сприяння обороні України («Рамштайн-3») допоможе вирішити проблему з постачанням України потрібною зброєю.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що починаючи з 24 лютого, Україна вже отримала від Заходу масу військової допомоги. Незважаючи ні на що, Збройні Сили України переозброюються, і росію чекає дуже багато втрат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: