Шольц буде максимально тягнути зі зброєю для України, як вірний послідовник Меркель – експерт

Читать на русском
Шольц буде і далі обіцяти Україні золоті гори в плані постачань озброєння, проте навряд чи можна буде дочекатися від нього якихось реальних справ
Меркель і ШольцGetty Images

Оскільки канцлер Німеччини Олаф Шольц є вірним ідейним послідовником колишнього канцлера ФРН Ангели Меркель, він буде максимально затягувати питання постачання Україні зброї. Обіцяти він може що завгодно, але чекати реальної справи від нього безглуздо.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна, повідомляє ТСН.

Схожа на знущання: у Греції розкритикували схему передачі Німеччиною БМП MarderНімецька схема переозброєння грецької армії займає дуже багато часу і надто заплутана. Враховуючи важке становище України, вона виглядає форменим знущанням

На думку Жданова, Шольц буде всіма силами саботувати поставки німецького озброєння, одночасно зображуючи на публіку активну діяльність. Перше він робить, тому що є таємним послідовником Меркель, друге - щоб не втратити свою посаду через критику з усіх боків.

«Я думаю, що ми навряд чи отримаємо німецьке озброєння. Швидше за все, це політика самого Шольца. І, можливо, він не може в цьому зізнатися публічно, але таємно він продовжує політику Меркель. Нещодавно видання Bild фактично безпосередньо звинуватило Меркель і Шольца у відмиванні російських грошей. Тому, я вважаю, Шольц зробить все, щоб озброєння не потрапило в Україну. Для нас це буде не смертельно, але болісно. Єдине, що нам доведеться це озброєння компенсувати за допомогою постачання. Може бути, того самого ленд-лізу або військової допомоги від інших країн Заходу» - сказав він.

Жданов зазначив, що США можуть постачати Україні відсутнє озброєння. Але це час і гроші. Від Німеччини ж Україна зараз отримує тільки фінансову допомогу - це хоч якась користь від Шольца - а також невеликі гуманітарні вантажі.

Як проморгали Путіна. Колонка Леоніда ШвецяАнгела Меркель не впоралася з лідерською роллю старшої у кімнаті, не зумівши розкусити російського президента та його агресивні наміри.

«Німеччина відкуповується грошима. Правда, суми там істотні, проте, іноді нам більш необхідно озброєння. Коли обіцяли «Гепарди» - це ж військове ППО, це те, що нам було вкрай необхідно, тому що російська авіація дуже сильно працює по наших позиціях. Але ані «Гепардів», ані «Леопардів», як я їх назвав «німецький зоопарк», до нас таки й не дійшов» - резюмував він.

Нагадаємо, що колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила повномасштабну війну росії проти України, назвавши вторгнення «великою помилкою». Але водночас Меркель не кається у своїй політиці щодо рф.

Реактивні системи залпового вогню та системи протиповітряної оборони Iris-T, які канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв Україні, можуть бути передані не раніше листопада-грудня. І це вже не перший раз, коли Німеччина обіцяє Україні якесь озброєння, а потім знаходить різні відмовки, або відверто саботує виконання обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: