Лавров назвав нову умову для зустрічі Зеленського та путіна

Читать на русском
Лавров заявив, що для зустрічі Зеленського та путіна спочатку потрібно відновити переговори на рівні делегацій.

Для зустрічі Володимира Зеленського та володимира путіна спочатку мають відновити роботу російська та українська переговорні команди.

Про це на брифінгу з міністром закордонних справ Туреччини заявив голова МЗС росії Сергій Лавров.

Зеленський: Тупикова ситуація у війні з росією – не варіант для УкраїниВолодимир Зеленський в інтерв'ю заявив, що повернення російських військ на позиції до 24 лютого було б тимчасовою перемогою України, але пріоритет – повне відновлення територіальної цілісності.

«Зеленський хоче зустрічі заради зустрічі. Має сім п'ятниць на тижні... Виходимо з того, що спочатку потрібно, щоб переговорні команди відновили роботу – м'яч на боці українців уже майже два місяці», – цитують Лаврова пропагандистські ЗМІ.

Він також назвав «несерйозним підходом» вимогу України відвести російські війська на позиції до 24 лютого, щоб відновити переговори.

Нагадаємо, у середині травня Михайло Подоляк підтвердив, що переговорний процес із росією перебуває на паузі. Пізніше він пояснив, що прогрес у переговорах поки що неможливий, оскільки російська влада повернулася до агресивної риторики.

Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з путіним, оскільки інші політичні постаті у росії нічого не вирішують.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: