Переговорний процес із росією перебуває на паузі – Подоляк

Читать на русском
Подоляк підтвердив, що переговорний процес із росією поки що на паузі. Українська делегація не виходила з переговорів, але поки що у них немає конкретики.

Процес переговорів із росією зараз справді перебуває на паузі. Тому є кілька причин, одна з яких – росія не розуміє, що війна в Україні вже не йде за її планом.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, передає «Слово і діло».

Зберегти обличчя путіну: на Заході стурбовані, як перемога України може вплинути на росію – PoliticoДеякі західні країни стурбовані тим, як перемога України у війні може вплинути на росію. Через це і з'явилися розмови про те, що треба дати зберегти обличчя путіну.

«Причин декілька. Росія не демонструє ключового – розуміння сьогоднішніх процесів у світі. І своєї вкрай негативної ролі. По-друге, росія не розуміє, що в будь-якому сенсі війна йде вже не за правилами, графіком чи планами росії. Спротив України і спротив професійний тільки наростає. Тому жодних своїх цілей рф не досягне. По-третє, росія ніяк не може відмовитись від пропагандистського нагнітання на внутрішньому ринку і тому політична еліта боїться говорити правду. А саме, що з війни треба виходи на зовсім інших умовах, ніж було заявлено спочатку. І тому воліє продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди тільки для внутрішнього вжитку», – заявив Подоляк.

Ще однією ключовою причиною, на думку Подоляка, є те, що росія хоче побачити у дії всі міжнародні економічні санкції, а також зрозуміти «боєздатність» своєї армії.

«Така, на мій погляд, стратегічна ціль росіян: все або нічого. Тому немає сенсу заважати падінню цієї дивакуватої «імперії». Тому пропоную зупинитись на наступному: сьогодні взагалі не йдеться про «вихід чи не вихід» з переговорного процесу української делегації, а йдеться тільки про доцільність і конкретику на даному етапі. Буде конкретика – будуть продовженні політичні переговори», – підсумував він.

Раніше в МЗС росії заявили, що переговори з Україною не йдуть, «бо Київ фактично вийшов із переговорного процесу».

Нагадаємо, наприкінці квітня Подоляк повідомив, що переговорний процес між Україною та рф сповільнився з двох причин. Одна з них – бажання російського президента активізувати бойові дії на Донбасі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виключив потенційні територіальні поступки росії, які могли б призвести до припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: