Росія повернулася до агресивної риторики, прогрес у переговорах неможливий – Подоляк

Читать на русском
Влада росії повернулася до агресивної політики, через що прогрес у переговорах із ворогом наразі неможливий.

Влада росії повернулася до агресивної політики, через що прогрес у переговорах із ворогом наразі неможливий.

Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, опублікованому в середу, 1 червня.

«Вони повернулися до початкової агресивної риторики, яку використовують на внутрішньому ринку, до розмов про війну в тональності того, що вони нібито все одно мають рацію: те, що відбувається в Україні, - постановка, скрізь вороги, скрізь НАТО. І їм не має значення, як це виглядає з боку... Це абсурдизація. Вони перестали сприймати світ таким, яким він є. Відбувся відкат назад», - сказав він.

Ердоган назвав дату, коли зателефонує Зеленському та путінуНезважаючи на погіршення ситуації в Україні, президент Туреччини все ж таки сподівається на швидке вирішення конфлікту.

Чиновник також нагадав, що під час зустрічі у Стамбулі 29 березня сторони переговорів вийшли на певні формульні рішення.

«Відрізали неактуальні питання, вибудовані на пропагандистських уявленнях росії про Україну... Стамбульське комюніке зафіксувало договір про гарантії безпеки для України, який передбачав можливість підписання багатостороннього договору з країнами-гарантами», - сказав він.

«Ми зрозуміли, що росія рано чи пізно починає з розумінням ставитися до необхідності вийти з війни – вже на не ультимативних вимогах, а на об'єктивних домовленостях. Але світ побачив історію Київщини, історію Бучі. Стався жорсткий емоційний надрив як в Україні, так і у світі», - наголосив Подоляк.

Після цього відбулася істотна зміна сприйняття росії у світі.

При цьому Подоляк не виключив, що сторони можуть повернутись до обговорення положень Стамбульського комюніке.

Раніше Подоляк повідомив про те, що політико-дипломатична частина переговорів із росією призупинена, триває лише їхня гуманітарна частина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: