Президент росії не зацікавлений у переговорах з Україною – Пентагон

Читать на русском
Вражаюче, але путін не проявляє ніякого інтересу до дипломатичного врегулювання. І це попри те, що путінська армія в Україні не домоглася жодних суттєвих успіхів
Джон Кірбі1lurer.am

Попри всі невдачі російської армії та крах всіх російських планів в Україні президент росії володимир путін явно не налаштований на якісь переговори з Україною.

Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі на брифінгу 27 травня.

«Як вже говорив Державний секретар США, путін може прямо тут і зараз зробити правильну річ: вивести війська і сісти за стіл переговорів із Зеленським і вести сумлінні переговори. Зараз не схоже, щоб була надія на такі переговори» - сказав він.

У росії скаржаться, що переговори заморожені з ініціативи України – ЗМІЗа словами глави російської делегації, росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів, особливо на вищому рівні. Але є нюанс

Кірбі підкреслив, що путін не проявляє жодного інтересу до дипломатичного врегулювання. І це попри те, що путінська армія в Україні не домоглася жодних істотних успіхів, і не досягнута жодна стратегічна мета росії у війні з Україною.

«Навпаки, він показав, що готовий продовжувати війну на Донбасі: продовжує нарощувати війська, тягнути техніку, завдавати авіаударів на території України... Він не забрав суверенітет України - навпаки, він показав українцям, наскільки важлива незалежність насправді, і вони борються за неї щодня. Він не захопив столицю і не обезголовив уряд. Він не захопив жодного великого міста, окрім Маріуполя» - резюмував чиновник.

Нагадаємо, за словами Михайла Подоляка, в Європі починають «підіймати голову» проросійські лобісти, які просувають до порядку денного тему компромісу з росією. Але Україна в таких обговореннях брати участь не буде.

24 травня президент Володимир Зеленський заявив, що тільки після звільнення захоплених росією територій Україна готова повернутися до переговорного процесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: