Україну не можна примушувати до невигідної мирної угоди – Джонсон

Читать на русском
Борис Джонсон заявив, що світові лідери не повинні тиснути на президента Зеленського, щоб він уклав невигідний для України мир із росією.
Фото: Офіс президента України

Світові лідери не повинні чинити тиск на президента України Володимира Зеленського, змушуючи його схвалити невигідну мирну угоду з росією.

Про це на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, повідомляє Reuters.

Британія рекомендує Україні не поспішати укладати з росією мирну угоду – TimesБританія вважає, що деякі союзники можуть підштовхнути Україну до поступок на переговорах із росією. Проте мирну угоду Україні треба укладати, коли вона буде у максимально сильній позиції.

«Він (Джонсон – ред.) сказав, що життєво важливо, щоб на президента Зеленського не чинився тиск, щоб він погодився на невигідний мир, зазначивши, що погані мирні угоди не тривають довго. Він сказав, що світ повинен уникати будь-якого результату, коли необґрунтована агресія путіна окупиться», – передав слова прем'єра його прессекретар.

На засіданні кабінету міністрів міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс також повідомила, що Лондон готує нові санкції проти росії через вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що зараз не потрібно принижувати росію, щоб можна було вивести її з ізоляції після закінчення війни в Україні.

Наприкінці травня стало відомо, що Італія, Угорщина та Кіпр закликали ЄС чітко виступити за припинення вогню в Україні та мирні переговори з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: