Доля України та Донбасу вирішується в битві за Сєвєродонецьк – Зеленський

Читать на русском
Сєвєродонецьк залишається епіцентром протистояння на Донбасі. Це дуже жорстока битва, дуже важка. Мабуть, одна з найважчих протягом всієї цієї війни
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 8 червня, 105-го дня війни проти російських окупантів. Президент заявив, що доля Донбасу та України залежить зараз від битви за Сєвєродонецьк, а також згадав про річницю Євро-2012 в Україні.

Основне зі звернення президента:

  • 10 років тому пройшов Євро-2012, який об'єднав всю Україну. Зараз здається, що це було дуже давно і в іншому світі.
  • Окупанти заявили, що збираються «об'єднати» футбольні клуби на тимчасово окупованих територіях в псевдочемпіонат. Що це, якщо не знущання?
  • 10 років тому Донецьк був великим і процвітаючим містом. Потім туди прийшла росія, принесла свої неадекватні ідеї, і тепер Донецьк став містом-примарою, без майбутнього і без перспектив. Життя повернеться туди тільки тоді, коли Україна повернеться в це місто.
  • Україна вдячна президенту Польщі Анджею Дуді, який вирушив у спеціальну поїздку країнами Європи для підтримки європейської перспективи України.
  • Зеленський також звернувся до учасників інвестиційної конференції, на якій обговорювалися економічні перспективи України. Представники бізнесу США в ході конференції заявили, що вважають санкції проти росії недостатніми. Було б непогано, якби бізнесменів з США почули й політики.
  • Сєвєродонецьк залишається епіцентром протистояння на Донбасі. Це дуже жорстока битва, дуже важка. Мабуть, одна з найважчих протягом всієї цієї війни. Багато в чому саме там зараз вирішується доля нашого Донбасу.
  • 285 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, 68 з них посмертно.

Нагадаємо, 8 червня Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: