Україна передала ЄС пропозиції щодо сьомого пакету санкцій проти кремля – Кулеба

Читать на русском
Україна представила Європейському союзу пропозиції щодо наступного, вже сьомого пакету антиросійських санкцій.

Україна представила Європейському союзу пропозиції щодо наступного, вже сьомого пакету антиросійських санкцій.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у середу, 8 червня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Послаблення санкцій проти росії: Україна звернулася до ЄС за роз'ясненнямВлада України звернулася до Євросоюзу за роз'ясненням щодо того, що хмарні технології не увійшли до шостого пакету санкцій проти росії.

«Я сьогодні підписав лист на ЄС та країни ЄС із пропозиціями щодо того, які наступні санкції бачить Україна», - написав він.

За його словами, «враховуючи те, що росія все ще націлена воювати, схоже, до останнього росіянина в Україні і продовжує кидати в бій на Донбасі своїх солдатів, тиск санкціями треба підвищувати».

Кулеба наголосив, що Україна наполягає на тому, що сьомий санкційний пакет ЄС має бути прийнятий якнайшвидше.

«В основу цього листа ми поклали пропозиції групи Єрмака-Макфола за трьома напрямками. Перше – це нові секторальні санкції у сферах енергетики, фінансів та торгівлі. Друге – це дорожня карта нових персональних санкцій проти російських олігархів, високопосадовців та керівників державних підприємств. Третє - це закриті вже виявлені шляхи для обходу та ухилення від санкцій», - додав міністр.

Він заявив, що головне завдання санкцій – «вбити російський експорт».

Нагадаємо, 3 червня Рада Євросоюзу офіційно затвердила шостий пакет санкцій проти росії. Обмежувальні заходи введено проти 18 компаній та 65 осіб, які так чи інакше причетні до російської агресії проти України.

Однак пізніше в Офісі президента заявили, що ЄС послабив шостий пакет санкцій проти Росії без пояснень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: