Кожен повинен робити все, щоб увага світу до подій в Україні не падала – Зеленський

Читать на русском
Світ повинен пам'ятати про Україну щодня. Українці повинні продовжувати говорити про те, що відбувається. Чим більше буде сказано про Україну у світі, чим швидше війна закінчиться
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 6 червня, 103-го дня війни проти російських окупантів. Президент привітав журналістів з їх професійним святом, Днем журналіста, а також закликав усіх українців робити все можливе, щоб світ не випускав ситуацію в Україні з фокусу уваги.

Основне зі звернення президента:

  • Президент привітав з професійним святом журналістів і журналісток, операторів, інженерів, редакторів, фотокорів, продюсерів українських ЗМІ. Він нагадав, що вже 32 представники медіа загинули з початку війни від російських куль і снарядів. Також президент вручив представникам медіа державні нагороди.
  • 6 червня Зеленський обговорив ситуацію на фронті з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном. З президентом Польщі Анджеєм Дудою обговорювалося питання кандидатського статусу в Європейському Союзі для України.
  • Світ повинен пам'ятати про Україну щодня. Українці повинні продовжувати говорити про те, що відбувається. Чим більше буде сказано про Україну у світі, чим швидше війна закінчиться та українські землі будуть звільнені від окупанта. Це стосується всіх простих людей, працівників ЗМІ, бізнесу, політиків, військових.
  • У Сєвєродонецьку тривають запеклі вуличні бої. Лисичанськ, Слов'янськ, Бахмут, Святогір'я, Авдіївка, Курахове та інші напрямки російських ударів – це сьогодні Найгарячіші точки протистояння. 103 дні вже тримається український Донбас, хоча російські окупанти докладають усіх зусиль до його захоплення.
  • 17 864 учасники бойових дій відзначені державними нагородами України за час з 24 лютого. Зокрема, 6 червня 121 український військовий відзначені нагородами, 32 з них посмертно.

Нагадаємо, на думку Зеленського, наступною великомасштабною метою російські окупанти вважають Запоріжжя. Незабаром вони спробують досягти поставленої перед собою мети - захопити обласний центр.

В ході повномасштабної російської агресії зафіксовані злочини окупантів проти 147 представників ЗМІ. Серед постраждалих журналістів 28 є іноземними громадянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: