Гайдай розповів, хто зараз контролює Сєверодонецьк

Читать на русском
Українські військові знову контролюють лише околицю Сєвєродонецька, повідомив голова Луганської ОВА.

Збройні сили України все ще утримують частину Сєвєродонецька, незважаючи на заяву росіян про те, що місто взяте. Ситуація в обласному центрі є дуже важкою.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів керівник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

Російській армії може не вистачити сил для захоплення Донецької області – ISWАрмія рф зазнала втрат під час боїв у Сєвєродонецьку і на захоплення значної частини території Донецької області їй може просто не вистачити сил.

«По Сєвєродонецьку важка дуже ситуація. Для росіян це (захоплення міста, – ред.) принципово, бо вони вже збрехали, що вони його повністю контролюють, а насправді в місті йдуть бої. Тому вони кидають туди всі резерви і гатять з усього, що в них є. Ситуація достатньо динамічно розвивається. Пару днів тому спецпризначенці дійсно зайшли і зачистили майже повністю половину міста. Коли росіяни це зрозуміли, то просто почали рівняти його із землею авіаударами та артилерією. Немає сенсу сидіти у якійсь багатоповерхівці і чекати поки все зруйнують повністю. Тому наші зараз знову контролюють тільки околицю міста. Але бої ще йдуть, Сєвєродонецьк наші захищають, говорити, що росіяни повністю контролюють місто, не можна. І найближчим часом, сподіваюся, що такого і не буде», – розповів Гайдай.

Він зазначив, що Лисичанськ зручніше захищати, оскільки місто перебуває на горі. Скільки місто зможе протриматися, якщо українським військовим доведеться відступити із Сєверодонецька, Гайдай прогнозувати не може

«Мені б хотілося, щоби ми протрималися там як мінімум до того моменту, коли приїде достатня кількість далекобійної зброї, щоби ми могли відтіснити їхню «арту» – це для нас головний біль», – сказав він.

Траса Лисичанськ-Бахмут, повідомив голова ОВА, не контролюється росіянами, але обстрілюється.

Гайдай додав, що загрози оточення українських сил у Луганській області наразі немає: «Цього дуже хоче росія. Я спілкуюся із військовими, зараз загрози оточення немає. Наше командування контролює ситуацію. Так, вона важка, але контрольована».

Нагадаємо, раніше Гайдай говорив, що ЗСУ здатні відбити Сєверодонецьк, але місто не має важливого стратегічного значення.

Аналітики ISW вважають, що російській армії знадобиться багато часу та сил для захоплення Сєверодонецька та Лисичанська.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: