Дуда починає тур країнами Південної Європи – відстоюватиме статус кандидата в ЄС для України

Читать на русском
Президент Польщі Дуда поїде до Португалії, Італії, Румунії, щоб переконати їх підтримати надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС.
facebook.com/verkhovna.rada.ukraine

Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні, 8 червня, розпочинає серію візитів до Південної Європи, щоб переконати ці країни підтримати надання Україні статусу кандидата на членство до Євросоюзу.

Про це повідомили у канцелярії президента.

Спочатку планувалося, що Дуду супроводжуватиме президент Словаччини Зузана Чапутова, але вона захворіла на коронавірус.

Україні не потрібні сурогати статусу кандидата в Євросоюз – КулебаКулеба заявив, що невизначеність щодо європейської перспективи України має припинитися. Це тільки надихнуло путіна.

Спочатку Дуда відвідає Португалію та Італію, де у нього заплановані зустрічі з прем'єр-міністром та президентом відповідно. Потім він вирушить до Румунії, у столиці якої збереться саміт «Бухарестської дев'ятки».

Окрім статусу кандидата для України в ЄС, президент Польщі обговорить з Португалією та Італією питання експорту українського зерна.

Глава Бюро міжнародної політики президента Якуб Кумоч наголосив, що візит є частиною кампанії за Україну, про яку оголосили президенти Польщі та Словаччини під час нещодавньої зустрічі у Братиславі: «Наші країни за підтримки Естонії, Литви та Латвії переконуватимуть надати Україні статусу кандидата».

Нагадаємо, наприкінці травня Анджей Дуда приїжджав із черговим візитом до Києва. Під час виступу у Верховній раді він пообіцяв, що Польща зробить усе можливе, аби Україна стала повноправним членом Євросоюзу.

Європейський парламент рекомендуватиме надати Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу. Дискусія про це відбуватиметься у Єврораді 23-24 червня.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що якщо Україна не отримає статус кандидата на членство в ЄС, то Європа намагається нас обдурити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: