Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Читать на русском
Європарламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

Європарламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

Євродепутати переконані, що ЄС слід надати Україні статус кандидата на членство в ЄС, йдеться у резолюції Європарламенту, схваленій 8 червня під час засідання у Страсбурзі, пише 24 канал.

У Франції заявили, що Україна стане членом ЄС через 15-20 роківУкраїна повинна погодитися увійти в так зване європейське політичне співтовариство, ідею якого наполегливо просуває президент Франції Макрон

За резолюцію Європарламенту щодо зовнішньої, безпеки та оборонної політики ЄС після війни росії проти України проголосували 438 євродепутатів. Проти висловилися лише 65. Ще 94 утрималися від голосування.

Раніше стало відомо про те, що Європейський парламент усупереч позиції деяких країн ЄС, 8 червня у своїй доповіді про вплив російської агресії на політику безпеки та оборони ЄС рекомендуватиме надати Україні статусу кандидата в члени Євросоюзу.

Нагадаємо, низка країн-членів ЄС виступає проти надання Україні статусу кандидата у члени ЄС. Нібито це буде несправедливо щодо інших країн, які чекають навіть на такий статус роками. Були спроби запропонувати Україні якісь сурогати статусу кандидата. Після цього МЗС України виступило з жорсткою критикою таких ідей, зазначивши, що країні не потрібні сурогати статусу кандидата на членство в Європейському союзі – це демонструє другосортне ставлення до країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: