Старух розповів, скільки наразі окуповано росіянами території Запорізької області

Читать на русском
Згідно з його словами, 77 населених пунктів Запорізької області знеструмлено через бойові дії.
Українська правда

Станом на 5 червня 2022 року Запорізька область окупована російськими військами майже на 60%.

Про це повідомляється на сайті президента, з посиланням на керівника місцевої обласної адміністрації Олександра Старуха.

Як зазначається, начальник Запорізької ОВА доповів президенту Володимиру Зеленському, що майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська, місцями тривають бої.

Людей викрадають, а квартири грабують: мер Енергодара розповів про три місяці окупації містаМіський голова Енергодара розповів, що російські окупанти викрадають людей у місті, грабують порожні квартири, а в місті майже немає інтернету.

Згідно з його словами, 77 населених пунктів Запорізької області знеструмлено через бойові дії. Противник зруйнував 2701 об'єкт інфраструктури, з яких на сьогоднішній день відновлено майже 700.

Водночас, в обласному центрі були створені гуманітарні хаби для прийому жителів тимчасово окупованих територій та населених пунктів, де тривають бойові дії.

«Останні 15 днів найбільша кількість людей приїжджає з Херсонської області. Також прибувають з Маріуполя», - додав Старух.

Зазначимо, що Зеленський відвідав Запоріжжя, де поспілкувався із евакуйованими мешканцями Маріуполя та відвідав передові позиції українських військових у Запорізькій області.

Нагадаємо, що в Енергодарі російські солдати викрадають чоловіків, а також планують проведення так званого «референдуму» про приєднання міста до країни-агресора.

Раніше Зеленський розповів, скільки українських населених пунктів перебувають під окупацією з 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: