Україна має повне право бити по артилерії на території росії – експосол США в Україні

Читать на русском
Російська артилерія, яка б'є по Україні з території рф, є абсолютно законною ціллю для ЗСУ
Вільям ТейлорAP Photo

Російська артилерія, яка стріляє по українських містах і позиціях з території росії, є абсолютно законною ціллю для Збройних сил України. Її знищення є абсолютно нормальною та повністю виправданою дією.

Про це заявив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, повідомляє Укрінформ.

У Пентагоні анонсували нову зустріч на базі «Рамштайн» з питання військової допомоги УкраїніМіністр оборони США Остін анонсував зустріч Контактної групи в рамках цілого ряду своїх візитів по всьому світу

«Якщо ми говоримо про російські військові підрозділи, які ведуть вогонь по українській стороні - це і є цілі. Не має значення, де вони розташовані - в Україні чи росії» - сказав він.

При цьому Тейлор зазначив, що Україна потребує більшої військової підтримки з боку США та термінових постачань озброєння - цей момент зараз має критичне значення.

«Сполучені Штати повинні робити більше, надавати додаткову індивідуальну зброю, взагалі більше видів зброї. Системи HIMARS і MLRS - це хороший хід, добре, що адміністрація прийняла таке рішення. Зараз вони можуть розширити це і відправити більше боєприпасів, ракет для цих пускових установок, це важливо» - підсумував він.

Нагадаємо, 1 червня США оголосили про виділення нового пакету допомоги для України вартістю 700 млн доларів. Він включатиме американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, навколо яких в останній тиждень йшли активні обговорення.

При цьому Київ обіцяв США не застосовувати отримане озброєння для ударів по території росії. Проте вже 2 червня посол США в Україні заявила, що влада України буде самостійно вирішувати, на які відстані вона буде застосовувати американські ракетні системи залпового вогню HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: