Окупанти з РСЗВ обстріляли Гуляйполе на Запоріжжі

Читать на русском
Загарбники здійснили обстріл з РСЗВ по цивільній інфраструктурі та мирних домогосподарствах Гуляйполя, а також з артилерії – сіл Преображенка та Успенівка.
фото: Запорізька ОВА

У Запорізькій області російські загарбники продовжують обстріли цивільної інфраструктури, зокрема вони вкотре відкрили вогонь з РСЗВ по місту Гуляйполе.

Про це повідомляє Запорізька військова адміністрація.

Зазначається, що ворог завдав авіаційного удару в районі Кам’янське. Українські захисники відповідали вогневими ударами.

Основні сили й засоби загарбники наразі продовжують зосереджувати в районах Оріхова, Гуляйполя та Великої Новосілки Донецької області, посилили свої підрозділи в районі Василівки.

При цьому, загарбники здійснили обстріл з РСЗВ по цивільній інфраструктурі та мирних домогосподарствах Гуляйполя, а також з артилерії – сіл Преображенка та Успенівка.

«Мер» Мелітополя Данильченко проситься у відставку після вибухів у місті – ЗМІГауляйтер Мелітополя Галина Данильченко проситься піти у відставку після вчорашніх вибухів у місті, побоюючись за своє життя.

Внаслідок російських артилерійських ударів було пошкоджено близько одинадцяти будинків та два магазини.

Також ворог обстрілював позиції підрозділів ЗСУ вздовж лінії зіткнення з усіх видів озброєння в районі населених пунктів: Малинівка, Затишшя, Мала Токмачка, Полтавка, Новопіль, Ольгівське, Времівка, Зелений Гай, Гуляйпільське, Червоне, Гуляйполе, Оріхів, Кам’янське, Малі Щербаки та Чарівне.

Як повідомляється, на тимчасово окупованих противником територіях росіяни продовжують займатися мародерством.

У Бердянську з території нафтобази окупанти вкрали автомобіль «ГАЗ», а в с. Богатир, Мелітопольського району та Пологах - «Mitsubishi Lancer», «Ford Kuga» та вантажівку «МАЗ».

У Мелітополі загарбники викрали сільськогосподарську техніку – 6 ґрунтообробних комбінованих агрегатів Carier.

Водночас, військовослужбовці Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують ведення оборонної операції.

Протягом минулої доби ЗСУ знищили: 20 осіб особового складу противника (14 – поранили); 1 танк; одну бойову броньовану машину; 17 одиниць автомобільної техніки.

Також знищено один спостережний пункт росіян, горіли два ворожих склади боєприпасів та вантажний автомобіль з боєкомплектом у Пологах.

Нагадаємо, що Генштаб ЗСУ повідомив про ситуацію на фронтах станом на 101-й день війни.

Раніше Подоляк розповів про реальну цифру втрат російських окупантів в Україні.

Також нагадаємо, що у «Енергоатомі» спростували інформацію щодо можливого припинення роботи Запорізької АЕС та запевнили, що жодного відключення не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: