Зеленський записав коротке звернення після візиту до Запоріжжя та на передову

Читать на русском
Зеленський в ході робочого візиту відвідав передові позиції і командні пункти українських військових в районі Лисичанська Луганської області.
t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 5 червня, 102-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів, що сьогодні побував у Запоріжжі та на передовій в області, а також поїхав на схід - в Лисичанськ та Соледар.

Основне зі звернення президента:

  • Багато роботи було – нескінченна доба. Був у Запоріжжі та області, підтримав наших військових, нагородив кращих. Провів зустріч з головою ОВА Олександром Старухом, з місцевим керівництвом поліції, а також з деякими мерами тимчасово окупованих міст.

  • Зустрівся з маріупольцями, яким вдалося виїхати з міста. Живими і з дітьми. Побачив умови їх тимчасові – непогані. Зрозумів їх складні питання. У кожної сім’ї своя історія. Більшість з них без чоловіків. У когось чоловік пішов воювати, у когось на жаль загинув. Просто трагедія. Ні дому, ні близької людини. Але треба жити заради дітей. Реальні герої – вони серед нас.

  • Після цього поїхав на схід. Були в Лисичанську, Соледарі. Пишаюсь кожним і кожною кого зустрів.

  • Дещо привезли військовим - про це детально не буду. А дещо привезли від них вам. Впевненість і міцність. Я бажаю їм здоров’я. Всім нам перемоги. Слава Україні!

Окрім цього, Зеленський у неділю, 29 травня, відвідав Харківську область. Український лідер відвідав передові позиції українських військових, оглянув знищену інфраструктуру області та провів нараду.

Нагадаємо, що в Україні розширили список окупованих територій, які розташовані в районі бойових дій - до нього увійшли також тимчасово окуповані та заблоковані громади та області.

Раніше Зеленський розповів, скільки українських населених пунктів знаходяться під окупацією з 24 лютого.

Також нагадаємо, що Зеленського нагородили премією Карла Великого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: