Зеленський відвідав Запоріжжя та побував на передовій

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський в ході робочого візиту відвідав передові позиції українських військових в Запорізькій області.
Фото: Інстаграм Кирила Тимошенка

Президент Володимир Зеленський відвідав Запоріжжя, де поспілкувався із евакуйованими мешканцями Маріуполя та відвідав передові позиції українських військових у Запорізькій області.

Про це йдеться на сайті президента, а також повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в Інстаграмі.

На опублікованому відео можна побачити українського президента, керівника ОПУ Андрія Єрмака та керівника Запорізької обласної військової адміністрації Олександра Старуха.

Відсутність наказу путіна припинити війну в Україні принижує весь світ – ЗеленськийЗ моменту початку війни 261 дитина загинула через російську агресію проти України. Але це тільки офіційна статистика

Як зазначається, Зеленський ознайомився з оперативною обстановкою на передньому краї оборони, а також вручив військовим нагороди.

«Хочу подякувати за велику справу, за вашу службу, за те, що захищаєте всіх нас, нашу державу. Спасибі кожному і кожній. Хочу побажати здоров'я вам і вашим підтримуючим вас сім'ям. Бережіть себе!», - зазначив він.

Крім того, під час поїздки до Запорізької області Зеленський відвідав санаторій-профілакторій, де розмістили українців, які були вимушені полишити свої домівки через збройну агресію росії.

Він оглянув лікувальні кабінети, куди вони можуть звертатися по медичну допомогу, а також житлові приміщення.

Президент поспілкувався з переселенцями та поцікавився в них умовами проживання.

«У нас немає сумнівів, що ми звільнимо всі тимчасово окуповані міста. Це обов’язково буде», – запевнив він.

Переселенці з Маріуполя звернулися до Зеленського з проханням посприяти у розв'язанні питання відновлення втрачених документів та оформлення свідоцтв про смерть рідних, які загинули на тимчасово окупованих територіях. Президент закликав переселенців долучатися до розробки механізму, який міг би спростити процедуру отримання таких документів.

Український лідер також пообіцяв допомогти з житлом людям, які втратили домівки.

Нагадаємо, що президент Зеленський у неділю, 29 травня, відвідав Харківську область. Український лідер відвідав передові позиції українських військових, оглянув знищену інфраструктуру області та провів нараду.

Напередодні Зеленський розповів, скільки українських населених пунктів перебувають під окупацією з 24 лютого.

Також нагадаємо, що Зеленського нагородили премією Карла Великого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: