Україні потрібно мінімум 60 РСЗВ, а не ті кілька штук, що їй передадуть – Арестович

Читать на русском
РСЗВ таких типів - це зброя, яка докорінно змінює правила гри на фронті. Але поточної кількості, планованої до передачі, занадто мало
Реактивна система залпового вогню HIMARSВікіпедія

Україні для впевненої перемоги у війні з російськими окупантами потрібно мінімум 60 реактивних систем залпового вогню типу М270 і HIMARS, а не ті одиниці, які передадуть їй США і Велика Британія у якості військової допомоги.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в коментарі британському виданню The Guardian.

США планують продати Україні ударні безпілотники великого радіусу дії – ЗМІАдміністрація президента Джо Байдена має намір повідомити Конгрес про можливий продаж Україні БПЛА в найближчі дні.

«Якщо ми отримаємо 60 таких систем, то російські війська будуть зупинені та не зможуть просуватися. Якщо 40, то вони сповільняться, зазнавши великих втрат. Якщо 20, то вони продовжать наступ з більшими втратами, ніж зараз» - сказав він.

Арестович зазначив, що РСЗВ таких типів - це зброя, яка докорінно змінює правила гри на фронті. Але поточної кількості, планованої до передачі, занадто мало, щоб переламати хід бойових дій.

«Чим менше ми отримаємо, тим гірше буде наше становище. Наші війська будуть продовжувати гинути, а ми будемо продовжувати втрачати позиції» - резюмував він.

Нагадаємо, 6 червня стало відомо, що Велика Британія не може стояти осторонь від постійних важких артилерійських і ракетних обстрілів окупаційних військ російської федерації по містах України й тому передасть Збройним силам України реактивні системи залпового вогню M270 з максимальною дальністю застосування в 80 км.

У Міноборони України заявили, що українські військовослужбовці опановують будь-які зразки новітньої сучасної зброї світового рівня за тиждень або навіть п'ять днів. При цьому за стандартами необхідно мінімум два тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: