У росії пригрозили ударами по держустановах в Україні у відповідь на постачання РСЗВ

Читать на русском
У російській держдумі пригрозили, що завдадуть ударів по об'єктах транспортної інфраструктури та держустановам в Україні у разі постачання західних РСЗВ.
Слово і діло

У росії вибухнули новими погрозами на тлі новин від міжнародних партнерів України, які готові надати реактивні системи залпового вогню.

Так, голова оборонного комітету держдуми Андрій Картаполов заявив, що у разі поставок РСЗВ Україні росія може завдати ударів по об'єктах транспортної інфраструктури та держустановам. «Адже транспортна інфраструктура за великим рахунком досі функціонує, хоч і з деякими труднощами, аеропорт у Києві приймає цивільні рейси, функціонує Рада, багато інших держустанов, міністерство оборони України», – сказав Картаполов.

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров у свою чергу сказав на брифінгу: «Чим далекобійніше ви постачатимете озброєння, тим далі ми відсуватимемо від своєї території лінію, через яку неонацисти можуть загрожувати росії».

Раніше володимир путін пообіцяв застосовувати свої засоби ураженням «по тим об'єктам, по яких удари поки не завдавалися, якщо озброєння Україні і буде поставлятися».

Нагадаємо, минулого тижня США оголосили про надання нового пакету допомоги для України вартістю 700 млн доларів. Він включатиме американські реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Сьогодні Велика Британія офіційно оголосила, що передасть ЗСУ реактивні системи залпового вогню M270 з максимальною дальністю застосування 80 км.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: