Українські військові розпочали тренування на американській РСЗВ HIMARS

Читать на русском
Українські військовослужбовці розпочали процес тренування з використання американської реактивної системи залпового вогню.

Ракетно-артилерійські підрозділи Збройних сил України вже розпочали тренування з американськими інструкторами щодо використання реактивної системи залпового вогню High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) M142.

Про це повідомив американський репортер ABC News у Пентагоні Метт Сейлер.

«За словами високопоставленого чиновника з Міністерства оборони США, українські війська розпочали навчання на HIMARS, які надсилають Сполучені Штати Америки. Американські тренери працюють з українцями в невідомому місці за межами країни. Очікується, що перший етап навчання триватиме близько трьох тижнів», – написав він у Twitter.

Раніше американский репортер також цитував слова заступника міністра оборони США з питань політики Коліна Кала, який повідомив, що HIMARS були попередньо розміщені в Європі, щоб швидко доставити їх в Україну та почати навчання якнайшвидше.

Нагадаємо, Білий дім офіційно оголосив про постачання HIMARS для України. За словами посла США в Україні Бріджіт Брінк, Україна сама вирішуватиме, на яку відстань застосовувати HIMARS.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: