«Ми не можемо стояти осторонь»: Британія анонсувала передачу реактивних систем

Читать на русском
В британському уряді зробили заяву про передачу в подарунок українським військовослужбовцям систем реактивної артилерії.

Велика Британія не може стояти осторонь від постійних важких артилерійських та ракетних обстрілів окупаційних військ російської федерації по містам України і тому передасть Збройним силам України реактивні системи залпового вогню M270 з максимальною дальність застосування в 80 км.

Про це заявив прем'єр-міністр королевства Борис Джонсон.

«Ми не можемо стояти осторонь, поки російська далекобійна артилерія розрівнює міста і вбиває невинних мирних жителів. Велика Британія подарує Збройним силам України реактивні системи залпового вогню, щоб вони могли ефективно відбивати триваючий наступ росії», – написав він у Twitter.

На сайті британського уряду також оприлюднено відповідний прес-реліз про передачу в подарунок ЗСУ систем реактивної артилерії. Сучасна система M270 може вражати цілі на відстані до 80 км з високою точністю. Ця передача була тісно узгоджена з рішенням США подарувати варіант РСЗВ високомобільної артилерійської ракетної системи (HIMARS). Крім системи зброї, Великобританія також постачатиме боєприпаси M31A1 у великих масштабах.

«Велика Британія підтримує Україну в цій боротьбі та бере на себе провідну роль у забезпеченні українських героїчних військ життєво важливою зброєю, необхідною для захисту своєї країни від вторгнення. Якщо міжнародна спільнота й надалі підтримуватиме її, я вірю, що Україна зможе перемогти», – заявив британський міністр оборони Бен Воллес.

Нагадаємо, Білий дім офіційно оголосив про постачання HIMARS для України. За словами посла США в Україні Бріджіт Брінк, Україна сама вирішуватиме, на яку відстань застосовувати HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: