Збільшилась кількість дітей, загиблих через повномасштабне вторгнення рф в Україну

Читать на русском
Станом на ранок 5 червня 2022 року щонайменше 729 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної російської агресії.
Getty Images

Через російське повномасштабне вторгнення в Україну постраждали щонайменше 729 дітей. Зокрема, 262 дитини загинули в результаті військових дій окупантів.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Зазначається, що 3 червня внаслідок потрапляння ворожого снаряду в будинок в м. Гірське Сєвєродонецького району Луганської області 13-річний хлопець отримав поранення, несумісні з життям.

У ході фіксації воєнних злочинів стало відомо про поранення двох дітей у Волноваському районі Донецької області.

Війна в Україні: Венедіктова назвала вік наймолодших жертвНайменшим жертвам війни в Україні було 23 дні, 1,5 та 3 місяці - всього в результаті російського вторгнення вже загинуло 243 дитини.

Загалом станом на ранок 5 червня 2022 року щонайменше 729 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Згідно з наявними даними, найбільше дітей постраждали в таких областях: Донецькій – 189, Київській – 116, Харківській – 112, Чернігівській – 68, Луганській – 53, Херсонській – 52, Миколаївській – 47, Запорізькій – 29, Сумській – 17, Житомирській – 15. У столиці Києві постраждали 16 дітей.

Зауважимо, в ООН вважають, що росія викрадає українських дітей та перевозить на свою територію з метою знищення української нації.

Нагадаємо, станом на 1 червня внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україні майже 140 дітей досі перебувають у розшуку.

Також стало відомо, де країна-агресор утримує сотні дітей з Маріупольського та Волноваського районів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: