Росія отримувала дані про важливі об'єкти через гру на смартфоні у дітей в Україні – СБУ

Читать на русском
За допомогою однієї з програм на телефоні діти, самі того не знаючи, передавали дані про стратегічні об'єкти в Україні російським спецслужбам.
ілюстративне фото

Російські спецслужби використали смартфон-гру для вербування українських дітей. За допомогою однієї з програм діти, самі того не знаючи, передавали дані про стратегічні об'єкти в Україні країні-агресору.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у вівторок, 24 травня.

Стало відомо, скільки диверсантів в Україні виявили з 24 лютогоВ Україні з початку повномасштабного вторгнення росії ліквідовано 88 ДРГ, затримано 800 диверсантів.

Як встановили силовики, в одному із додатків учасники мають шукати так звані «коробки» із віртуальними призами, які можна обміняти на електронні гроші.

«Під час проходження маршруту діти здійснюють фотофіксацію місцевості, об'єктів військової та критичної інфраструктури на території різних населених пунктів. При цьому доступ до адміністрування цієї програми має підконтрольна спецслужбам Росії ІТ-компанія, зареєстрована в одній з європейських країн і займається поширенням інтерактивних платформ», - розповіли у відомстві.

Таким чином, ворог «в темну», тобто без їхнього відома, використав українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об'єктів.

Зокрема, у Кіровоградській області було затримано двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори та транспортні шляхи.

Наразі СБУ блокує втручання в електронні системи офіційних мобільних додатків та працює над покаранням винних.

Нагадаємо, днями СБУ затримала російського агента.

Також повідомлялося, що Україна заборонила в'їзд 13 іноземним журналістам за співпрацю із країною-агресором.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: