Війна в Україні: Венедіктова назвала вік наймолодших жертв

Читать на русском
Найменшим жертвам війни в Україні було 23 дні, 1,5 та 3 місяці - всього в результаті російського вторгнення вже загинуло 243 дитини.

Найменшим жертвам війни в Україні було 23 дні, 1,5 та 3 місяці - всього в результаті російського вторгнення вже загинуло 243 дитини.

Про це повідомила у Facebook генпрокурор України Ірина Венедіктова у середу, 1 червня.

«Ці українські немовлята вбиті через забаганку російського диктатора знищити наше майбутнє. 243 дитини вже ніколи не здійснять своїх мрій, 446 пораненим війна назавжди залишить шрами на тілах і в душах. Страшно подумати, що це далеко не всі діти, які постраждали від армії росії», - написала Венедіктова.

Провідні експерти та правознавці підтверджують, що росія вчиняє геноцид в Україні – CNNУ доповіді, підготовленій більш ніж 30 провідними вченими-правознавцями та експертами в галузі геноциду, стверджується, що росія порушила в Україні Конвенцію ООН про геноцид.

Вона також нагадала й про примусову депортацію, яку влаштовують російські військові, розлучаючи дітей із матерями.

«Матерів відправляють на Сахалін, а дітей – до інших міст. Це точно 21 століття?... Зараз ми розслідуємо 1042 кримінальних провадження щодо військових злочинів проти дітей та знищення освітньої інфраструктури. 11 російських військових, через дії яких постраждали діти - вже повідомлено про підозру», - додала Венедіктова.

Раніше Венедиктова розповіла, скільки воєнних злочинів щодня скоюється в Україні.

Також нагадаємо, було встановлено вже 45 росіян, які скоїли військові злочини в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: