Стало відомо, де рф утримує сотні дітей з Маріупольського та Волноваського районів

Читать на русском
Близько 460 депортованих дітей з Маріупольського та Волноваського районів на сьогоднішній день утримують у Ростовській області та під Санкт-Петербургом.

Близько 460 депортованих дітей з Маріупольського та Волноваського районів на сьогоднішній день утримують у Ростовській області та під Санкт-Петербургом.

Про це повідомив радник мера міста Маріуполь Петро Андрющенко в ефірі національного телемарафону #UA разом у четвер, 2 червня.

День захисту дітей: як в Україні починають цифровізовувати процедуру усиновленняУ Мінсоцполітики розповіли, як хочуть спросити та цифровізувати процедуру усиновлення дитини.

«Щодо дітей, то це – наш такий особливий біль… Ми намагаємося, якось з'ясовувати, шукати і по крихтах збирати цю інформацію, де можуть бути наші діти. Зараз ми знайшли 260 дітей, але не тільки маріупольців, це і Волноваський район, Маріупольський район, – зараз вони утримуються в одному з дитячих таборів у Ростовській області...Знаємо, що точно не менше 200 дітей знаходяться десь під Санкт-Петербургом на сьогоднішній день», – сказав він.

При цьому Андрющенко зазначив, що ця інформація не є персоніфікованою, а з українських дітей «намагаються швиденько зробити громадян росії» і водночас спрощують процедуру їхнього усиновлення росіянами.

«Ми розуміємо, що якщо мине принаймні один рік, ми просто не знайдемо потім наших дітей по росії, тому що навіть вони не ведуть жодного такого обліку, який би дозволив нам після Перемоги знайти всіх наших дітей», – додав радник мера Маріуполя.

За його словами, влада міста поки не володіє і точною інформацією про те, скільки дітей-сиріт і безпритульних дітей на сьогоднішній день знаходиться в Маріуполі, «але зараз росіяни вивозять їх уже в росію».

Нагадаємо, у поліції розповіли, скільки дітей ще у розшуку за час війни.

Також повідомлялося, що президент росії офіційно дозволив росіянам красти українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: