Росія викрадає українських дітей з метою знищення нації – Україна в ООН

Читать на русском
Україна в ООН заявила, що росія вивозить українських дітей, намагаючись знищити нашу націю. А кризу біженців і продовольчу кризу росії напевно записала у свої успіхи.
Ілюстративне фото

Росія викрадає українських дітей та перевозить на свою територію з метою знищення української нації.

Про це йдеться у заяві української делегації в ООН, яку зачитав радник постійного представництва України Сергій Дворник, повідомляє «Укрінформ».

Путін ненавидить усіх українців – генсек Amnesty InternationalВ Amnesty International вважають, що путін та керівництво росії ненавидять українців. Їхні деякі висловлювання будуть враховані при розгляді питання про геноцид українців.

«Викрадення щонайменше 230 тисяч українських дітей в числі 1,4 млн громадян України, насильно депортованих до Росії, є злочином, спрямованим на знищення української нації шляхом позбавлення її молодих поколінь, що є сучасним проявом колоніалізму», – йдеться у заяві.

Дворник нагадав, що внаслідок обстрілів українських міст загинули десятки тисяч мирних мешканців, майже 220 тисяч людей втратили свої будинки. Переселенцями стали 8 млн осіб, а біженцями – 6,5 млн осіб.

«Ми не сумніваємося, що в російських воєнних стратегіях ця криза біженців була передбачена як один з успішних результатів війни. Так само як і продовольча криза», – зазначив Дворник.

«Росія цілеспрямовано нападає на українське цивільне населення в рамках своєї воєнної стратегії в стилі нацизму», – додав він.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна рада визнала дії росії геноцидом українського народу.

Аналогічні заяви ухвалили парламенти Естонії, Латвії, Канади та Чехії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: