Через війну в Україні понад 5 мільйонів дітей потребують гуманітарної допомоги – ЮНІСЕФ

Читать на русском
Через війну 3 млн дітей в Україні та ще більше 2,2 млн дітей, які стали біженцями, потребують гуманітарної допомоги.

Майже сто днів війни в Україні призвели до руйнівних наслідків для дітей у масштабах та темпах, яких не було з часів Другої світової війни. Наразі 5,2 мільйона дітей – 3 млн в Україні та більше 2,2 млн дітей-біженців – потребують гуманітарної допомоги.

Про це йдеться у заяві ЮНІСЕФ до Дня захисту дітей.

Війна в Україні: більше половини дітей стали біженцями – ЮНІСЕФПісля початку повномасштабної війни близько 1,8 млн дітей виїхали з країни, ще 2,5 млн стали внутрішніми переселенцями.

За даними Управління Верховного комісара ООН з прав людини, в Україні щодня гинуть двоє дітей і четверо зазнають поранень. Цивільна інфраструктура, від якої залежать діти, продовжує зазнавати пошкоджень або руйнуватися. А умови життя дітей на сході та півдні України, де активізувалися бойові дії, стають дедалі нестерпнішими.

У ЮНІСЕФ зазначили, що війна викликала гостру кризу у сфері захисту дітей. Діти зараз наражаються на значний ризик бути розлученими з сім'єю, можуть піддаватися насильству, жорстокому поводженню або сексуальній експлуатації. Крім того, багато дітей пережили надзвичайно травматичні події і потребують безпеки, стабільності та психологічної підтримки.

ЮНІСЕФ закликає до негайного припинення вогню в Україні та захисту всіх дітей від небезпеки. Це передбачає припинення використання вибухової зброї у населених пунктах та нападів на цивільну інфраструктуру. Організація закликає забезпечити повний гуманітарний доступ, щоб безпечно і швидко дістатися дітей, які потребують допомоги, де б вони не знаходилися.

Нагадаємо, в Україні з початку повномасштабного вторгнення росії зникли безвісти майже 2 тисячі дітей.

За даними ЮНІСЕФ, через повномасштабну війну в Україні майже 1,6 мільйона дітей зіткнулися з нестачею їжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: