Зеленський повторив, що Україна не поступатиметься росії жодними територіями

Читать на русском
Володимир Зеленський сказав, що Україна не піде на ультиматуми, які передбачають територіальні поступки заради миру.
Фото: Офіс президента України

Україна не збирається йти на будь-які територіальні поступки росії задля досягнення миру.

Про це президент Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю газеті Newsmax.

«Ми не готові поступитись жодною з наших територій, тому що наші території — це наші території: це наша незалежність, наш суверенітет», – повторив Зеленський.

Зберегти обличчя путіну: на Заході стурбовані, як перемога України може вплинути на росію – PoliticoДеякі західні країни стурбовані тим, як перемога України у війні може вплинути на росію. Через це і з'явилися розмови про те, що треба дати зберегти обличчя путіну.

Він сказав, що «з деякими територіями є деякі складнощі, є деталі, але всі ці складнощі можна було б обговорити, і ці обговорення були б потрібні, щоб зупинити війну».

«Якщо йдеться про ультиматуми – «Ви повинні поступитися третиною своєї території, і ми дамо вам спокій і залишимо в живих» — це не те, про що ми можемо домовитися», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виключив потенційні територіальні поступки росії, які могли б призвести до припинення вогню. За його словами, путін сам має знайти спосіб «зберегти обличчя».

У свою чергу, Михайло Подоляк заявив, що в Європі починають «піднімати голову» проросійські лобісти, які просувають до порядку денного тему компромісу з росією. Але Україна в таких обговореннях не братиме участі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: