Зеленський побував на передовій у Харківській області - деталі

Читать на русском
При цьому, голова держави провів робочу нараду щодо ситуації в Харківській області та місті Харкові.
фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський у неділю, 29 травня, відвідав Харківську область. Український лідер відвідав передові позиції українських військових, оглянув знищену інфраструктуру області та провів нараду.

Про це він написав у Фейсбуці та оприлюднив фото з військовими.

Повідомляється, що керівник держави ознайомився з оперативною обстановкою в зоні відповідальності підрозділів.

Терор став для росії єдиною формою дій проти України та Європи – ЗеленськийУкраїна наполягатиме на тому, що потрібно нарешті визнати офіційно росію державою-терористом, державою – спонсором тероризму. Це просто правдиво

Також Зеленський вручив військовослужбовцям державні нагороди.

«Харківщина. Передові позиції наших військових. Відчуваю безмежну гордість за наших захисників. Щодня, ризикуючи своїм життям, вони виборюють свободу для України», - написав Зеленський.

Очільник ОВА Олег Синєгубов показав Зеленському руйнування, які завдала країна-агресор Харкову та області внаслідок регулярних обстрілів.

«2229 зруйнованих будинків у Харкові та області. Усе відновимо, відбудуємо, наповнимо життям. У Харкові та в усіх інших містах і селах, куди прийшло зло», - повідомляє президент.

Голова Харківської ОВА поінформував Зеленського, що наразі 31% території області тимчасово окуповано, 5% було звільнено від російських загарбників.

При цьому, голова держави провів робочу нараду щодо ситуації в Харківській області та місті Харкові.

Як свідчить відео, оприлюднене ОП, президент наголосив на важливості відбудови інфраструктури. За його словами, будуть задіюватися і державні програми, але Зеленський закликав місцеву владу шукати європейські програми щодо будівництва житла, кредитні проєкти тощо.

Дякую вам за захист незалежності України. Володимир Зеленський відвідав передові позиції на сходіОфіс президента

Нагадаємо, що у Харкові знову обстріляли один із районів міста. Обійшлося без жертв, але спалахнули пожежі. При цьому, в області є постраждалі.

Також напередодні внаслідок потужного обстрілу Харкова військами росії загинуло восьмеро осіб, у тому числі й п'ятимісячний малюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: