Росія проводить послідовну злочинну політику депортації наших людей – звернення Зеленського

Читать на русском
Зеленський випустив нове звернення за підсумками 1 червня, 98-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 1 червня, 98-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів, що за дні повномасштабного вторгнення внаслідок ударів окупантів постраждали 689 дітей. З того, що відомо на сьогодні, – 446 дітей поранені, 243 дитини загинули.

Основне зі звернення президента:

  • Кожен день тепер – це для нас день захисту. Захисту всіх наших людей. Захисту вільної країни, в якій кожна дитина зможе, коли виросте, жити таким життям, яким хоче. Без примусу і пригноблення.
  • За 98 днів повномасштабного вторгнення внаслідок ударів окупантів постраждали 689 дітей. 446 дітей поранені, 243 дитини загинули. Ще 139 зникли безвісти. І це тільки те, про що ми знаємо – немає всієї інформації з території, яка зараз залишається окупованою. Вічна памʼять кожному і кожній, чиє життя було забране російською війною проти України!
  • Близько 12 мільйонів українських громадян змушені були покинути свої домівки через війну. Більше 5 мільйонів поїхали за кордонон, і абсолютна більшість з них – це жінки з дітьми. Зробимо все для того, щоб вони могли повернутись додому.
  • Країна-агресор росія проводить і послідовну злочинну політику депортації наших людей. Силою вивозить дорослих і дітей. Загалом, вивезено більше 200 тисяч українських дітей. Це і сироти з дитячих будинків, і діти з батьками, і діти, розлучені з родинами.
  • Український президент відзначив сьогодні державними нагородами 380 учасників бойових дій. Загалом від початку повномасштабної війни вже 17086 захисників і захисниць України отримали ордени та інші нагороди.

Нагадаємо, Зеленський повторив, що Україна не поступатиметься росії жодними територіями.

Раніше Зеленський заявив, що зброя більшої дальності потрібна Україні для власного захисту та розблокування портів, а не для нападу на росію.

Також президент України озвучив приблизні втрати ЗСУ на війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: