Тактична авіація: британська розвідка назвала ключовий фактор успіхів окупантів на Донбасі

Читать на русском
Росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари та масований артилерійський вогонь, вважають у розвідці.
Ілюстративне фото

Британська розвідка назвала поєднання авіаційних і артилерійських ударів ключовим фактором останніх тактичних успіхів російсько-окупаційних військ на Донбасі.

Про це повідомляється у розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії.

Як зазначається в огляді, активність окупантів у повітрі залишається високою над Донбасом, російська авіація завдає удари як керованими, так і некерованими боєприпасами.

Ситуація в Сєвєродонецьку: ворог зазнає втрат, але посилюється і знову штурмує містоЗа добу в Сєвєродонецьку та Лисичанську окупанти пошкодили щонайменше по 6 багатоповерхівок.

«Нездатність росії придушити або знищити українські стратегічні системи протиповітряної оборони в перші дні конфлікту обмежила її здатність надавати тактичну повітряну підтримку наземним маневрам, що сприяло провалу просування на Київ», - нагадують у британському Міноборони.

Надалі російська повітряна діяльність здебільшого обмежувалася ударами з використанням крилатих ракет повітряного та надводного запуску, щоб перешкодити переміщенню українських підкріплень і припасів.

Водночас, як зазначає британська розвідка, самі по собі ці удари не мали суттєвого впливу на конфлікт, і в результаті російські запаси високоточних керованих ракет, ймовірно, значно вичерпалися.

«З переміщенням оперативного фокусу на Донбас, росія змогла збільшити використання тактичної авіації для підтримки свого повзучого просування, поєднуючи авіаудари та масований артилерійський вогонь. Спільне застосування авіаційних і артилерійських ударів стало ключовим фактором останніх тактичних успіхів росії в регіоні», - йдеться в огляді.

У ГУР допустили затягування війни з росією і назвали символічні для рф датиАктивні бойові дії у війні з росією можуть затягтися до кінця року, вважають у ГУР. Крім того, попереду є дві важливі для росії дати.

При цьому, як стверджують у Міноборони Британії, широке використання некерованих боєприпасів призвело до повсюдного руйнування населених пунктів на Донбасі і майже напевно спричинило значні побічні збитки та жертви серед мирного населення.

Нагадаємо, що у британській розвідці підбили підсумки 100 днів війни в Україні: «Жодної зі стратегічних цілей не досягнуто».

Раніше ми повідомляли, що станом на п'ятницю, 3 червня, російські війська контролюють близько 20% території України. З початку повномасштабної війни рф випустила 2 тисячі 478 ракет, а також зайшла в 3 тисячі 620 населених пунктів.

Також на думку колишнього командувача сухопутних військ США в Європі Бена Ходжеса, у вересні Збройні сили України зможуть перейти до контрнаступу на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: