Після Сєверодонецька: у британській розвідці назвали наступні цілі росії

Читать на русском
Якщо окупанти захоплять Сєвєродонецьк, то їхніми наступними цілями можуть стати Краматорськ та траса М04 Дніпро – Донецьк, вважають у британській розвідці.

У разі захоплення Сєверодонецька в Луганській області наступними цілями російської армії можуть стати Краматорськ та траса М04 Дніпро – Донецьк.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міністерства оборони Британії.

Один до двадцяти: Зеленський назвав співвідношення сил на ДонбасіЗеленський додав, що Україні терміново потрібна потужна зброя, яка дозволить українській армії не втрачати стільки людей

У розвідці констатували, що політична мета росії – повністю окупувати територію Донецької та Луганської областей: «Для цього росії необхідно забезпечити подальші складні оперативні цілі за межами Сєверодонецька, включаючи ключове місто Краматорськ та магістральну дорогу М04 Дніпро-Донецьк».

Захоплення росією Лимана, йдеться у звіті, підтримує її зусилля щодо оточення Сєвєродонецька та створення «котла» навколо українських сил у Луганській області.

«Продовжуються сильні обстріли, тоді як на околицях Сєвєродонецька, ймовірно, йдуть вуличні бої. Шляхи постачання, ймовірно, залишаються під контролем України», – зазначили у розвідці.

Крім того, в Міноборони заявили, що росія досягла помітніших локальних успіхів, ніж на початку кампанії, і це змушує її йти на ризики в інших частинах окупованих нею територій.

Нагадаємо, за словами голови Луганської військової адміністрації Сергія Гайдая, частина Сєвєродонецька вже контролюється російською армією.

У той же час, аналітики ISW сумніваються, що окупанти зможуть швидко взяти Сєверодонецьк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: