Генерал Годжес спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть до контрнаступу на Донбасі

Читать на русском
Генерал США Годжес вважає, що кульмінація боїв на Донбасі настане у серпні, а наприкінці літа або у вересні ЗСУ зможуть розпочати контрнаступ.
facebook.com/Ben Hodges

Кульмінацію бойових дій на Донбасі буде видно у серпні, а у вересні Збройні сил України зможуть перейти до контрнаступу.

Таку думку ТСН висловив генерал-лейтенант, колишній командувач сухопутних військ США в Європі Бен Годжес, коментуючи підсумки ста днів війни в Україні.

Голова ГУР розповів, коли настане переломний момент у війні з росією та чим вона закінчитьсяКоли буде переломний момент у війні України з росією, коли завершиться активна фаза війни, що буде до кінця 2022 року - розповів начальник ГУР Буданов.

«Чи зможуть росіяни підтримувати бої після серпня? Я не бачу, як. У них проблеми з підтриманням (логістикою – ред.), живою силою, транспортом та технікою. Я просто не знаю, яка у них ситуація з артилерією та реактивними боєприпасами. Ми знаємо, що у них закінчується високоточна зброя. Але я не впевнений щодо звичайної артилерії та ракет», – сказав Ходжес.

На його думку, битва на Донбасі триватиме місяцями, її кульмінація припаде на серпень, а ЗСУ перейдуть до контрнаступу у вересні, до кінця літа.

«Я залишаюся оптимістом, тому що війна - це випробування волі. А українці мають найвищу волю. І це випробування логістики. І я бачу, що логістична ситуація в Україні покращується з кожним тижнем, а логістична ситуація в росії повільно погіршується. У них немає ні союзників, ні друзів», – додав генерал.

Нагадаємо, в українській розвідці допустили затягування війни з росією і назвали символічні для рф дати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: