У ГУР допустили затягування війни з росією і назвали символічні для рф дати

Читать на русском
Активні бойові дії у війні з росією можуть затягтися до кінця року, вважають у ГУР. Крім того, попереду є дві важливі для росії дати.

Президент росії володимир путін не хоче відмовлятися від своїх планів щодо України, тому активні бойові дії можуть затягнутися до кінця року.

Про це в інтерв’ю «Крим.Реалії» розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

«Путін не відмовляється від своїх планів. Ця війна буде затягуватися. Наскільки буде затягнута активна фаза, це буде вересень місяць чи це буде жовтень, чи це буде до кінця року. Це залежить від нашого спротиву, від стану наших сил оборони і від тої допомоги яку нам надають», – вважає Скібіцький.

Колишній глава МІ-6 прогнозує, що путін у 2023 році вже не буде президентомПутіна можуть вже наступного року усунути від влади, помістивши до санаторію через хворобу. За словами колишнього глави британської розвідки, наступником може стати Микола Патрушев.

Попереду, за його словами, є кілька важливих для росії дат: 11 вересня – єдиний день голосування, тоді ж можуть провести референдум на окупованих територіях, а 7 жовтня путіну виповниться 70 років. «І всі будуть говорити про те, що військові захочуть зробити йому подарунок. Під кінець року, взимку буде холодно, і кажуть, що Україна піде на переговорний процес», – додав представник ГУР.

Скібіцький також вважає, що путін планує керувати росією «до кінця своїх днів», а від сценарію із наступником уже давно відмовився.

«Він нікому не довіряє, нікого не чує. У нього є свої плани, які стосуються відновлення російської імперії, він це заявив на весь світ. Його намагалися переконати іноземні лідери, були спроби переконати від політичного бомонду, представників економічного блоку рф, олігархів, але їм це не вдалося. Війну, яку він хоче вести, вона буде довготривалою. Це людина, яка не хоче здавати свої позиції», – резюмував він.

Раніше глава української розвідки Кирило Буданов озвучив прогноз, коли завершиться активна фаза війни та настане переломний момент.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що ситуація в росії не зміниться у разі смерті президента володимира путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: