РФ зазнала величезних втрат серед офіцерського складу – британська розвідка

Читать на русском
Армія Росії під час вторгнення зазнала величезних втрат серед офіцерів середньої та молодшої ланки. Це спричинить подальше зниження бойового духу солдатів.

Російська армія в ході війни в Україні, ймовірно, зазнала величезних втрат своїх офіцерів середньої та молодшої ланки. Командири бригад та батальйонів, швидше за все, висуваються у бій, оскільки несуть безкомпромісну відповідальність за дії своїх підрозділів.

Про це йдеться у останньому розвідувальному звіті Міністерства оборони Британії.

Арестович та Аваков озвучили можливі реальні цифри російських втрат в УкраїніКоли Україна отримає далекобійну зброю, втрати росії зростуть ще сильніше і ймовірний варіант, при якому російські солдати взагалі відмовляться наступати

«Так само молодші офіцери повинні були керувати тактичними діями найнижчого рівня, оскільки в армії не вистачає кадрів добре навчених і наділених повноваженнями унтер-офіцерів, які виконують цю роль у західних військах», – йдеться у звіті.

Такі втрати серед молодих професійних офіцерів можуть погіршити поточні проблеми російської армії з командуванням. Більше того, зазначають у розвідці, батальйонні тактичні групи, які створюють в Україні з уцілілих частин кількох підрозділів, найімовірніше, будуть менш ефективні через брак молодших командирів.

«З огляду на численні повідомлення, що заслуговують на довіру, про локальні заколоти серед російських військ в Україні, брак досвідчених командирів взводів і рот, ймовірно, призведе до подальшого зниження бойового духу і збереження поганої дисципліни», – вважають у британській розвідці.

Нагадаємо, з моменту вторгнення до України 24 лютого російська армія втратила вже 30 тисяч 350 військових.

Раніше у британській розвідці заявили, що росія не змогла ефективно використати у війні свої елітні повітряно-десантні війська. Підрозділи ВДВ із значними втратами провалили як мінімум три серйозні операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: