Ситуація в Сєвєродонецьку: ворог зазнає втрат, але посилюється і знову штурмує місто

Читать на русском
За добу в Сєвєродонецьку та Лисичанську окупанти пошкодили щонайменше по 6 багатоповерхівок.
Сергій ГайдайУкраїнська правда

Російські окупаційні війська продовжують штурмувати Сєвєродонецьк, попри те, що несуть втрати, бої на вулицях міста тривають. У Гірській громаді в результаті обстрілів загинуло четверо людей.

Про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Telegram.

«Є поранені в Сєвєродонецьку, де росіяни несуть втрати, підсилюються, але продовжують штурмувати місто. Вкотре намагалися відрізати населений пункт, обстрілявши ще один міст. Відносно ситуації на фронті – бої на вулицях Сєвєродонецька тривають. Росіяни отримали підсилення за рахунок мобілізаційного резерву 2-го армійського корпусу», - повідомив очільник області.

Генштаб ЗСУ повідомив про ситуацію на фронтах станом на 101-й день війниЗгідно з інформацією Генштабу, основні зусилля зосереджує на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

Згідно зі словами Гайдая, у місті Гірське 3 червня від обстрілів російською армією загинула мати з дитиною, ще одна людина загинула у Золотому.

Також стало відомо про загиблого три дні тому мешканця Гірського.

За добу в Сєвєродонецьку та Лисичанську окупанти пошкодили щонайменше по 6 багатоповерхівок. У Гірському – 8 будинків, у Новоіванівці – 7, у Врубівці – 6. Є руйнування житлового фонду в Метьолкіному.

Водночас, росіяни намагалися наступати у напрямку Устинівки, але успіху не мали.

За минулу добу захисники відбили 9 ворожих атак, знищили 1 танк, 1 артилерійську систему, 6 бойових броньованих машин, 2 спеціальні броньовані автомобілі та 3 одиниці автомобільної техніки.

Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету, тактичний розвідувальний БПлА «Елерон» та два БПлА типу «Орлан-10».

Нагадаємо, що на Луганщині за добу внаслідок обстрілів окупантів загинули троє цивільних.

Раніше Гайдай повідомив, що українська армія відбила у російських окупантів 20 відсотків Сєвєродонецька.

Також 2 червня Збройні Сили України здійснили низку локальних контратак у Сєвєродонецьку. З'явилася надія на те, що російських окупантів вдасться розгромити та викинути з міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: