Армія рф зазнала втрат під час боїв за Сєверодонецьк, їй потрібна тактична пауза – британська розвідка

Читать на русском
Російські війська окупували більшу частину Сєверодонецька, при цьому під час боїв вони зазнали втрат. Тепер рф потрібно форсувати річку Сіверський Донець, але перед цим армії потрібна хоча б мінімальна пауза.

Російська армія взяла під контроль більшу частину Сєвєродонецька в Луганській області. У ході боїв за місто окупанти зазнали втрат, і військам потрібна хоч би коротка тактична пауза перед подальшими операціями.

Про це йдеться у звіті розвідки Міністерства оборони Британії.

«Росія взяла під контроль більшу частину Сєвєродонецька. Основна дорога, що веде до Сєвєродонецького котла, ймовірно, залишається під контролем України, але росія продовжує досягати локальних успіхів завдяки сильній концентрації артилерії. При цьому російські війська зазнали втрат», – йдеться у повідомленні.

РФ сконцентрувалася на захопленні Сєвєродонецька замість того, щоб утримувати стратегічно важливу Херсонщину – ISWРосія неправильно розставила пріоритети у цій війні – її війська зосередилися на захопленні Сєвєродонецька, яке матиме більш символічне значення, тоді як ЗСУ розпочали контрнаступ у критично важливій Херсонській області.

У розвідці зазначають, що окупантам зараз життєво важливо форсувати річку Сіверський Донець – вона є природною перепоною для подальшого наступу, щоб захопити Луганську область та перейти до Донецької.

Потенційні місця перетину, йдеться у звіті, включають ділянку між Сєверодонецьком і Лисичанськом, а також неподалік недавно захопленого Лимана. В обох місцях лінія річки, ймовірно, як і раніше, контролюється українськими силами, які зруйнували існуючі мости.

«Ймовірно, росії знадобиться хоча б коротка тактична пауза, щоб підготуватися до переправи через річку та подальшого просування вглиб Донецької області, де українські збройні сили підготували оборонні позиції. Ця пауза може призвести до уповільнення темпу просування, який російські війська створили за останній тиждень», – вважають у розвідці.

Нагадаємо, за інформацією голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, наразі окуповано близько 80% Сєвєродонецька, включаючи східні квартали міста.

Раніше у британській розвідці заявили, що у разі захоплення Сєверодонецька наступними цілями російської армії можуть стати Краматорськ та траса М04 Дніпро – Донецьк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: