Подоляк розповів про реальну цифру втрат російських окупантів в Україні

Читать на русском
Втрати росії, на превеликий жаль, далі будуть зменшуватися, оскільки росіяни окопуються, солдати у них майже закінчилися, а війна перейшла в затяжну фазу
Ілюстративне фотоFacebook

Російські окупанти втратили на війні з Україною у багато разів більше, ніж декларують офіційно. Втрати росії вбитими та пораненими за сто днів війни можуть доходити до 80 тисяч одиниць особового складу.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю російському опозиційному виданню Медуза.

«Перші півтора місяця у них могло гинути до тисячі осіб. Зараз йдуть позиційні втрати приблизно порівнянні з нашими, тобто вони в день втрачають по 100-200 осіб загиблими. Поранені та санітарні втрати у них по 600-700 осіб. На мій погляд, сьогодні сукупні втрати ПВК і російської армії разом з санітарними втратами (поранені, вбиті, покалічені) — це близько 80 тисяч» - розповів він.

Армія рф зазнала втрат під час боїв за Сєверодонецьк, їй потрібна тактична пауза – британська розвідкаРосійські війська окупували більшу частину Сєверодонецька, при цьому під час боїв вони зазнали втрат. Тепер рф потрібно форсувати річку Сіверський Донець, але перед цим армії потрібна хоча б мінімальна пауза.

Подоляк додав, що зараз кількість російських втрат, хоча і залишається високою, скоротилася в порівнянні з першими тижнями війни. Російське командування радіє цьому, оскільки втрачати тисячу солдатів в день і сто солдатів в день - це величезна різниця. На думку російських генералів, війська рф в Україні воюють успішно.

Втрати росії, на превеликий жаль, далі будуть зменшуватися, оскільки росіяни окопуються, солдати у них майже закінчилися, а війна перейшла в затяжну фазу і режим артилерійських дуелей.

У росії заявили, що «практично перестали зазнавати втрат» під час війни в УкраїніУ держдумі заявили, що нібито практично перестали зазнавати втрат на війні в Україні, оскільки змінили тактику ведення бойових дій.

«У перші півтора-два місяці вони воювали абсолютно не розуміючи, що роблять. Просто ходили колонами по країні, а наші їх швидко і жорстко знищували. Це була досить проста війна. На жаль, вона закінчилася. Зараз йде в'язка позиційна боротьба, в якій головну роль відіграє кількість зброї та живої сили» - визнав він.

Нагадаємо, за сто днів повномасштабної війни в Україні російська армія втратила 30 тисяч 950 військових. За останню добу було ліквідовано ще 100 окупантів, найбільше – на Бахмутському напрямку.

За 100 днів широкомасштабної війни рф проти України, Збройні Сили України звільнили від окупантів 1017 населених пунктів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: