ЗСУ ліквідували російського генерала-пілота винищувача під Попасною

Читать на русском
Українські військовослужбовці з зенітно-ракетного комплексу знищили винищувач разом із пілотом, який виявився російським генералом у відставці.

Збройні сили України знищили російський винищувач-штурмовик Су-25 разом із пілотом. Ним нібито був генерал-майор військово-повітряних сил росії у відставці Канамат Боташов. Літак збили ще 22 травня під Попасною, Луганської області.

Про це повідомляє російська служба BBC.

«У небі над Україною було збито і загинув генерал-майор військово-повітряних сил росії у відставці Канамат Боташов. Інформацію про загибель льотчика підтвердили BBC три колишні підлеглі Боташова, які підтримували з ним зв'язок після закінчення служби. Вони попросили про анонімність з міркувань особистої безпеки», – зазначає видання.

Боташов - найвисокопоставлений льотчик, про загибель якого стало відомо. До виходу у відставку він був командиром авіаційного полку. Участь у повітряних боях настільки високопоставленого офіцера може говорити як про те, наскільки складні завдання Москва ставить перед військовими пілотами, так і брак висококласних фахівців.

«Сьогодні загинув Канамат! Район Попасної, 8:25… Перший захід НАР-и (некеровані авіаційні ракети – Бі-бі-сі), другий – бомби... Стінгер на виході з атаки, вибух у повітрі і… Все», - розповів учасник обговорення на одному з російських телеграм-каналів, передає BBC.

Нагадаємо, сили протиповітряної оборони збили чотири російські ракети на Житомирщині. Також ППО на Київщині збила ворожу ракету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: